Olämplig placering av central i restaurangkök?

23 sep 2012 15:55 #1 av Martin
Ett kök där jag hjälpte en person sätta upp lite hyllor mm.

Tycker nästan detta känns lite fel?







EKK 5x2.5 löst hängandes ifrån rörutsläpp.

42

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

23 sep 2012 17:03 #2 av Ronnie Lidström
Måste ju vara historiskt dålig placering av centralen. Just där det är som fuktigast i ett kök. Diskavdelningen :smack:

Fil bilaga:
Företagare, Elinstallatör Björks EL i Skellefteå AB

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

23 sep 2012 21:21 #3 av Fredrik Morin
Man får sätta centraler till och med i badrum nu för tiden... känns dock som att det inte rekomenderas någon stans då fukt kan bli ett stort problem. men det är en korrekt placering mig veterligen.

pysslar med lite allt möjligt :)

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

24 sep 2012 04:53 #4 av Gunnar Stenquist
Hej
Korrekt placering kanske men kapslingsklassen borde nog lyftas lite i frågan
Mvh Gunnar

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

24 sep 2012 05:12 #5 av Ronnie Lidström
Korrekt kanske, men lämplig? Mjae..

Kolla också så att man inte använt fasskenor på undersida dvärgbrytare. Vanlig brandorsak i centraler där kondens kan bildas.

Fil bilaga:
Företagare, Elinstallatör Björks EL i Skellefteå AB

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

25 sep 2012 10:07 - 25 sep 2012 10:07 #6 av Christer Djerf
Kan nog tycka att man ska klanka ner på tillgängligheten för betjäning!
"Diskbänken" under kommer med största sanolikhet att agera arbetsplatform och det är den inte avsedd för!
Är den dessutom lite blöt så är halkrisken mer än överhängande!

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

25 sep 2012 18:25 - 25 sep 2012 18:47 #7 av Mats Jonsson
Placeringen av centralen.

Elinstallationsreglerna:
513.1 Åtkomlighet
Materiel, inklusive ledningssystem, ska vara ändamålsenligt och överskådligt anordnad och utförd så att dess viktiga delar är lätt åtkomliga för betjäning, inspektion och underhåll.

Kontroll före idrifttagning
61.2.3 Inspektion
m) att materielen är lätt åtkomlig för betjäning, identifiering och underhåll.

Var är gruppförteckningen?
514.4 och 514.5

Mats J

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

Sidan laddades på: 0.112 sekunder