FAQ (Vanliga Frågor)

 

F: Jag har registrerat mig men när jag försöker logga in så står det att jag inte aktiverat mitt konto. Jag har inte fått något "aktiveringsmail" hur gör jag då?

S: Ibland kan detta mail fastna i "spam-filtret". Kolla i din skräp-mapp om det ligger där. Om du inte kan hitta aktiveringsmailet så kontakta oss så kan vi aktivera kontot manuellt. Använd samma namn (användarnamn) och epost i kontaktformuläret som du använde vid registreringen så vi vet vilket konto vi ska aktivera!

 

F: Är det gratis att registrera sig här?

S: Ja. Det är helt gratis att använda Fluxio.se!

 

F: Kan jag lita på svaren jag får från era experter?

S: Fluxio.se har ingen betald expertpanel! Alla svar du ser här är vederbörandes personliga åsikt och skall inte betraktas som någon absolut sanning!

 

F: Jag vill skriva en artikel och lägga upp på Fluxio.se. Vem ska jag kontakta? Kan jag räkna med att få betalt, eller andra förmåner då?

S: Du kan använda Kontakt-formuläret för att kontakta oss. Fluxio.se drivs helt ideellt så vi har tyvärr inga möjligheter att betala för publicering av artiklar! Artikelförfattare kommer däremot förmodligen i framtiden att belönas på något sätt (genom sponsorer eller annat).

 

F: Det är gratis, och jag ser heller ingen reklam, hur får ni ihop pengar till drift osv?

S: I nuläget får vi ej in några pengar överhuvudtaget. Vi kommer förmodligen senare bli tvungen att lägga in reklam och/eller söka sponsorer för att kunna driva sidan på ett seriöst sätt.

 

F: På alla andra forum jag sett är det strängt förbjudet att göra reklam för sin produkt/företag i inlägg. Men här är det tillåtet?

S: Ja. Så länge det sköts på ett seriöst och snyggt sätt så är det helt ok! Dvs att göra reklam för en belysningsarmatur som man själv säljer i en forumtråd där det efterfrågas tips på armaturer är helt ok. Att däremot spamma alla ämnen med orelevant reklam för sin produkt kommer att leda till varning och sedan avstängning!

 

F: Det står i reglerna att man som säljare/representant för ett företag måste ha information om detta i sin signatur. Jag är här på min fritid och inte som säljare. Måste jag då följa denna regel?

S: Om du är här på din fritid bara och är helt opartisk, inte kommer att skriva om den produkt du säljer så behöver du ej följa Regel 18.

 

F: "Fluxio.se - Mötesplatsen för alla inom elbranschen!". Om jag ej tillhör elbranschen, utan bara är väldigt intresserad av el, föreskrifter osv, får jag registrera mig ändå?

S: Ja du är självklart välkommen så länge du sköter dig! Fluxio.se riktar sig främst till Elektriker, Konsulter, Elmaterialtillverkare/säljare, Elingenjörer osv osv men alla med ett brinnande intresse för EL är självklart välkomna! :)

 

F: Vilken webläsare rekommenderar ni att jag använder?

S: Vi rekommenderar egentligen alla webläsare som följer webstandard! Dvs de flesta förutom Internet Explorer. Det har rapporterats om flera buggar i IE. Firefox, Chrome och Opera funkar fint!

 

F: Om ni är medvetna om problemen med IE, varför fixar ni inte till koden bara?

S: Fluxio.se är byggt på ett CMS-system som heter Joomla. Själva forum-tillägget heter Kunena Det är alltså inte vi själva som skrivit koden, och kan inte göra något åt att fixa till sådana där kompabilitetsproblem. Det är förhoppningsvis löst i lästa uppdatering

 

F: Vi har en dator med IE på firman, jag får tyvärr inte byta webläsare på den, finns det inget annat sätt att få sidan att funka som den ska?

S: Ja. Det går att köra IE i "kompabilitetsläge" vilket gör att de flesta funktioner funkar, även om sidan kan se lite konstig ut. Läs mer om detta i Forum Hjälpen

 

F:Forumet verkat väldigt intressant! Specielt en forumkategori som jag är extra intresserad av. Jag har tyvärr inte tid att besöka sidan varje dag, går det att få ett meddelande via mail så fort det kommer till inlägg i "min" kategori?

S: Ja! Du kan få notis då det händer något i en (eller flera) kategorier, men även i utvalda forumämnen! Klicka på knappen Prenumerera som finns längst upp och längst ner i alla forumkategorier och alla forumämnen.

Senaste foruminlägg