Fel i läromedel. Y-D Start med tidrelä.

18 mar 2024 22:30 #1 av Johan
Hej alla kollegor.

Blir inte klok på denna y-d start från läromedlet och menar på att det är en felaktig koppling. Jag har gjort justeringar i bilden för att i mitt tycke få det till att fungera. Ursäkta bildkvalitén men hoppas ni ser vad jag ser och/eller inte kan förklara hur det är.
Krävs lite kunnande hur tidreläet fungerar men ska bli kul och höra hur ni resonerar. Läs funktionstexten i bilden och följ schemat, någonting är iaf fel.
Den här bilagan är gömd för gäster,
Var vänlig och logga in eller registrera för att se bilagan.

This message has an attachment file.
Please log in or register to see it.

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

19 mar 2024 20:49 #2 av Bo Siltberg
Jag håller med dig, det är en bugg! Q4 kommer aldrig att dra.
Följande användare sa tack: Johan

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

20 mar 2024 10:43 #3 av Martin Wiklund
Det beror väl på hur tidreläet fungerar/är konstruerat.
Tryck på startknapp S1 - Q3 Y-kontaktorn och K1 tidrelä drar - Q3 hjälpkontakt drar Q2 huvudkontaktorn - Q2 får självhållning.
När tidreläet K1 drar så släpper Q3 Y-kontaktorn och även tidrelä "spolen" - tidrelä kontakten återgår till viloläge (OM det är konstruerat så).
Då tidreläkontakten har återgått till viloläget så drar Q4 D-kontaktorn med en liten tidsfördröjning som är bra vid växling Y - D.

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

Sidan laddades på: 0.029 sekunder

Senaste foruminlägg