Warning: preg_match(): Compilation failed: unrecognized character follows \ at offset 24 in /home/mowininf/public_html/components/com_kunena/controller/topic/item/display.php on line 476

Installation av solceller. Guide/tips/trix.


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/mowininf/public_html/libraries/kunena/external/nbbc/nbbc.php on line 3660
15 sep 2020 12:30 #1 av Ronnie Lidström
Jag har väldigt begränsad kunskap och erfarenhet av solcellsinstallationer. Jag har gått kurs på Selga samt varit med vid en installation.

Det är ju mycket kring detta som är annorlunda jämfört med "vanliga" elinstallationer, framförallt gällande förläggning och materialval, så jag tänkte att det var läge att starta en tråd om solcellsinstallationer.

Det jag saknar mest i kurser och guider är tips/trix på själva förläggningar. Materialval osv. Det praktiska i en installation. Regler, föreskrifter osv är lättare att hitta.

Ni som installerar mycket solceller: Dela med er av era tips och trix på hur man gör en installation enkel och smidig och säker B)

Fil bilaga:
Företagare, Elinstallatör Björks EL i Skellefteå AB

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

18 sep 2020 10:45 #2 av .

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

21 sep 2020 09:57 #3 av Johan Andersson
En sak jag undrat över: Jag läste nånstans (i Elinstallationsreglerna kanske`?) att alla kopplingar på DC-sidan ska vara "åtkomliga för inspektion".

Alla kopplingar mellan panelerna är ju normalt dolda under panelerna??

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

23 sep 2020 19:30 #4 av Marcus Johansson
Inte så mycket att komma med heller, en djungel tycker jag. Hittade senergias montagehandbok som innehåller en del bra grejer.
senergia.se/2020/04/03/lansering-av-senergias-montagehandbok/
Följande användare sa tack: Ronnie Lidström, Ferid

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

Sidan laddades på: 0.063 sekunder