Välkommen till Fluxio.se´s Forum!

Är du ovan med internetforum så kan det vara lite knepigt från början innan man förstår sig på alla funktioner, innan man lärt sig alla knep och regler.

Är du osäker så får du gärna kontakta oss med dina frågor! Eller ställ dem i forumkategorin Övrigt / Offtopic

Kom även ihåg att läsa Reglerna och FAQ (Vanliga Frågor).

Lycka till!

Redigera din "Profilinformation"

När du har skapat en användare så rekommenderar vi att du börjar med att lägga in lite information om dig själv!

När du är inne på forumet klickar du på menyfliken profil För att redigera informationen om dig klickar du på redigeraprofil

Här finns fyra "underflikar"

Användar konto

Här byter du lösenord, ändrar epostadress.

Profil information

De flesta inställningarna om dig själv görs här. Bostadsord (Plats), Födelsedatum, länk till din egen websida, sociala medier som Facebook, Twitter osv. Under "Personlig text" ser vi gärna att du lägger in information om ditt yrke (detta syns i din profilinformation som alla ser i dina inlägg) tex: Serviceelektriker, Elingenjör, Elsäljare, Elkonsult, Belysningsdesigner, Elektriker lärling.

Längst ner i denna flik kan du även ändra din signatur (Ditt "digitala visitkort" som syns längst ner under alla dina inlägg du skriver)

I signaturen kan man använda samma "bb-codes" som man använder i foruminlägg. Men man måste skriva in dem manuellt.

Tips på hur du kan få till en snygg signatur med tabeller!

Avatar bild

Detta är din "profilbild" som syns till vänster under ditt namn i varje inlägg du skriver. Bilden du laddar upp görs automatiskt om till rätt storlek. Stötande bilder kommer att tas bort utan förvarning!

Att skapa ett nytt ämne

Börja med att kolla om det inte redan finns en "forumtråd" som tar upp ditt ämne genom att använda forumets sökfunktion!

Gå till den forumkategori som passar bäst för ditt ämne, klicka på  NYTT ÄMNE knappen.

Du kommer nu till den fullständiga editorn. Du får upp denna även om du svarar i en diskussion genom att trycka på svara.

Fullständiga editorn ser ut så här:

Bild på den fullständiga editorn

Håll musen ovan de olika knapparna för att få information om vad de är får något. (OBS! I vissa versioner av Internet Explorer funkar inte alla funktioner på forumet! Vi rekommenderar att ni använder Firefox eller Google Chrome för att få bäst upplevelse och funktion!)

Om ni inte kan/får eller vill byta webläsare så kan man aktivera "Kompabilitetsläget" i Internet Explorer. Detta gör man genom att klicka på symbolen som ser ut som en trasig sida uppe till höger om URL-fältet

Kompabilitetsproblem med IE Internet Explorer

För att lägga till en bild finns två alternativ.

1: Tryck på "bildlänk" knappenBildlänkoch skriv adressen till en bild som redan finns på internet. Du kan även fylla i önskad storlek på bilden.

2: Lägga in en bild du har på hårddisken: Tryck på knappen "Lägg till en fil" nedanför meddelandefältet, välj önskad bild. Gå sedan med markören till det ställe i texten där du vill placera bilden, tryck på "Infoga" (nere till höger om "Lägg till fil". Denna text infogas då där bilden kommer att hamna: [attachment:1]bild.jpg[/attachment]

Infoga Bild

Ett tips: Har ni komponerat ihop ett långt och krångligt inlägg, markera texten och kopiera den (tryck ctrl + c) innan ni skickar iväg det! Det händer nämligen ibland att man blivit utloggad under tiden, eller att det blir något annat fel så att all text försvinner (detta tips gäller alla forum! eller egentligen alla "onlineformulär" på internet!)

Statussymboler för ämnen

icon_normal Normalt ämne        icon_normal_new Ämnet innehåller nya inlägg icon_unanswered Ämnet är helt obesvarat
icon_sticky Klistrat ämne icon_moved Ämnet är flyttat av moderator       icon_locked

Ämnet är låst av moderator

och går ej att svara på

Senaste foruminlägg