fluxio.se Forum
Välkommen, Gäst
Användarnamn Lösenord: Kom ihåg mig

Profil för Johan Runesson (sa3afc)

 • OFFLINE
 • Registered
 • Rank: Junior
 • Registreringsdatum: 22 jul 2011
 • Senaste Besöks Datum: Igår
 • Tidszon: GMT +1:00
 • Lokal tid: 17:28
 • Inlägg: 135
 • Profil visningar: 1716
 • Plats: Okänd
 • Kön: Man
 • Födelsedatum: Okänd

Signatur

Inlägg

Inlägg

emo
Ja, det är så det ser ut tyvärr. Lite dåligt pris kanske du har jämfört med firman jag jobbar på, men det är ju en av de stora.

Rykten om produkter av lägre kvalitet har man hört förut, men jag är väldigt tveksam till att man som leverantör skulle vilja släppa dåliga produkter på marknaden.
AHLSELL INKÖPSPRIS R ...
Kategori: Elmaterial
emo
Hm, kanske svårare för en hemmapulare att fulskarva/förgrena en 50mm2 ALU än 10mm2 koppar. Förberedelse för mer mikroproduktion. Robustare och enklare att skarva ALU mot ALU. Däremot så borde det vara drygt att lägga in i mätarskåp, jag tycker 10mm2 enkarderlig koppar är dryg, mycket enklare att lägga in en grövre men flerkarderlig kabel.
Area servis
Kategori: Elinstallationer
emo
Företaget jag jobbar på som är en av de stora i Sverige har avtal på att göra dessa jobb, jag vet inte om det finns fler företag som har avtal med dem. Själv jobbar jag med kalkyl, men jag har inte räknat på det här. Att arbetet utförs av behörig elinstallatör är nog bara en felskrivning från Byggmax.
Byggmax säljer elins ...
Kategori: Elinstallationer
emo
Enligt den här tråden så är det inte tillåtet att lägga ihop dem för att uppnå minst 10mm2: www.fluxio.se/forum/6/17509.html?limit=20&start=20
Märkning av penledar ...
Kategori: Elinstallationer
emo
Själv så skulle jag nog rekommendera KNX till nybygge, så man slipper förlita sej på en leverantör.
Plejd vs Vadsbo.
Kategori: Teknik
emo
Det finns dubbelisolerade RQ, minns inte vad de heter nu. Vi installerade 4st 400mm2 sådana per fas mellan en trafo och ett ställverk. Annars så används väl enledare rätt mycket på högspänning.
Förläggningssätt enl ...
Kategori: Elinstallationer
emo
Själv så gick jag Projektledare Elteknik genom Campus Nyköping. Jag jobbade då som serviceelektriker och företaget betalade böckerna, tiden när jag gjorde laborationer och tentor samt betald praktik. Min motprestation var att jag skulle jobba kvar inom företaget i 2år, annars fick jag betala för ovanstående. Jag jobbar fortfarande kvar, men nu som kalkylator.
Argument för att få ...
emo Elsäkerhetsverket re ...
Kategori: Elmaterial
emo
Absolut inte PEN genom jordfelsbrytare. Skulle man vilja göra nån specialare så skulle man kunna sätta en strömtrafo med jordfelsövervakning över faserna och PEN och en kontaktor som bryter enbart faserna.
Pen-ledare och jordf ...
Kategori: Elinstallationer
emo
Det ska vara så liten risk som möjligt att tappa jordförbindelsen. Det får man om PEN-ledaren ansluts direkt till jordskenan.
Pen-ledare och jordf ...
Kategori: Elinstallationer
emo
Om du mäter mellan de säkringar du tänker koppla in hällen på, så ska det vara cirka 400v. Skulle det vara 0v eller om du är i t.ex. Norge och det kan vara 230v, så kan du inte koppla in hällen på dessa säkringar.
Anslutningskabel för ...
Kategori: Elinstallationer
emo
Hej.

Du har redan gett svaret själv. Om det finns minst två olika faser i centralen, så är det självklart bästa alternativet att använda dessa.
Anslutningskabel för ...
Kategori: Elinstallationer
emo
Är Schneiders InSideControl på utgående? Jag ser bara reklam för HomeLYnk nu.
KNX Visualisering - ...
Kategori: Teknik
emo
Vad blev svaret?
Infällt Fasadmätarsk ...
Kategori: Elinstallationer
emo
Att använda klenare area till belysning gör man ju redan idag, men då på sekundärsidan av drivdonet. Hemma har jag mina drivdon monterade vid centralen och går ut med RK 0,75mm2 därifrån.
Ny standard för klen ...
emo
Det känns dumt att gå ner till 6A tycker jag. Många apparater som ansluts i vägguttag kan ju behöva 10A ändå, som vattenkokare, micro, strykjärn, dammsugare, kapsåg, element, motorvärmare samtidigt med kupevärmare, högtryckstvätt med mera.

Då tycker jag att det skulle vara en bättre idé att sätta en transformator vid centralen och bygga ett klenspänningsnät på 12vdc eller något och ha ett sådant system i huset också för att driva alla småprylar. Men någon kopparbesparing blir det ju inte då.
Ny standard för klen ...
emo
Kopierat från information om GV2:

Motorn skyddas av termiska och magnetiska skyddselement som finns i motorskyddsbrytaren.

Det magnetiska skyddet (kortslutningsskydd) har en fast utlösningsnivå som är ca 13 gånger den maximala inställbara strömmen för termisk utlösning.

Det termiska skyddet (överbelastningsskydd) inkluderar automatisk kompensation för variationer i den omgivande temperaturen.

Alltså ska exempelvis kabeln i exemplet ovan tåla 13x1A=13A kortslutningsström, vilket också står under utlösningsström magnetiskt.
Dimensionering kabel ...
emo
Det finns 1-10v dimmer (Enr:1360263) som du borde kunna använda till en 1-10v analogingång (Enr:1759201)
Dali vriddimmer? Re ...
emo
En tvåfacksram med två dubbla datauttag är väl okej, men om man ändå ska dra kabel så hade jag dragit två till varje plats och satt en panel i alla fall.
Liten patchpanel för ...
Kategori: Kommunikationsnät
emo
Jag skulle vilja komplettera med lite mer frågor inom samma område om det är okej. Jag undrar vad det rekommenderas eller krävs för utbildning för att manövrera högspänningsbrytare till 20kV på en mindre industri, samt att därefter gå in till transformatorn.
Ang ställverk
Mer
Tid för att skapa sida: 0.32 sekunder
Senaste foruminlägg

Mer ämnen »

Vill du få senaste nytt från Fluxio.se till din E-post?

Klicka här!

Vill du vara säker på att inte missa något viktigt och intressant som händer på Fluxio.se? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!
(Utskick görs ungefär en gång per månad och kan när som helst sägas upp)
Dina mottagna Tack!
Finns inga ämnen att visa